Een interessante cursus op het gebied van elektronisch uitgeven bij het CTB: http://www.kantl.be/ctb/META/meta04nl.htm.

Van de site: ‘De Manuscript en Elektronische Tekst Academie presenteert in haar inaugurele jaar een vijfdaagse workshop die de theorie en de praktijk van tekstcodering en de digitalisering van tekst en beeld introduceert in het academische milieu (tekstwetenschap en handschriftenstudies), het culturele veld en de erfgoedsector. De workshop bestaat uit vier modules die samen of apart geboekt kunnen worden. Drie modules focussen op XML, Digitale Beelden, en DALF respectieveljk. De META workshop sluit af met een halve dag-colloquium met demonstraties en rapporten van actieve digitaliserings- en onderzoeksprojecten die deze technologieën gebruiken. Deelnemers aan de workshop verwerven een beter inzicht in de recentste technieken, tools en standaarden voor tekstcodering en digitalisering, en dat in het wonderlijke en historische kader van het Academiegebouw’.

Het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie in Gent is een belangrijk editie-instituut dat vooroploopt in de toepassing van elektronische editietechniek. Een cursus bij Edward Vanhoutte en zijn collega’s is naar alle waarschijnlijkheid leerzaam en inspirerend.

Geplaatst in agenda, educatief, weblog digital humanities

Comments are closed.