- agenda (271)
- annotation (24)
- beeldende kunsten (13)
- community created content (16)
- digitale bibliotheek (21)
- diversen (25)
- duurzaamheid (11)
- e-tijdschrift (9)
- editie (134)
- educatief (9)
- handleiding (5)
- humanities computing (15)
- infrastructuur (5)
- institutioneel nieuws (7)
- internet algemeen (12)
- metadata (7)
- naslagwerk (6)
- online boekdiscussie (4)
- open access (1)
- project (8)
- publicatie (26)
- software (48)
- standaard (62)
- tijdschrift (2)
- tijdvak (127)
- 18e eeuw (12)
- 19e eeuw (23)
- 20e eeuw (17)
- middeleeuwen (45)
- niet-westers (1)
- oudheid (9)
- renaissance (36)
- visualisatie (12)
- weblog (3)



Abonneer op RSS feeds





Op http://www.kookhistorie.com/ geeft de diëtiste en neerlandicus Marleen van der Molen-Willebrands een transcriptie van drie Nederlandse kookboeken uit de zestiende en zeventiende eeuw:
De verstandige kock (1669): http://www.kookhistorie.com/VK/index_vk.htm
Cocboeck (1593): http://www.kookhistorie.com/cb/index_cb.htm
Een notabel boecxken van cokeryen (ca. 1514): http://www.kookhistorie.com/NBC/index_nbc.htm
De laatste uitgave is de meest volledige, en gaat vergezeld van een volledige inhoudsopgave, een glossarium, een lijst van recepten naar categorie en een literatuuropgave.
De pagina met links verwijst nog naar een aantal andere edities van historische kookboeken.
Geplaatst in editie, middeleeuwen, renaissance, weblog digital humanities