Zoals onder andere de NRC bericht onderhandelt de BnF met Google over deelname aan Google Books. De BnF zou zich daarmee scharen onder de 29 andere grote bibliotheken die overeenkomsten hebben met Google over het scannen van hun collecties. Beschaafd gegrinnik alom, want een paar jaar geleden was het nog de directeur van de BnF die een vlammend pamflet uitgaf, Quand Google défie l’Europe, tegen de veronderstelde angelsaksische dreiging.

We kunnen alleen maar blij zijn met de beschikbaarheid van extra werken in Google Books die hiervan het gevolg zal zijn. Het is te hopen dat het besluit niet zal leiden tot een vermindering van de eigen digitaliseringsinspanning. Want dat het verkeerd is op één, commerciële partij te vertrouwen is zonneklaar.

Geplaatst in weblog digital humanities

Comments are closed.