Een bericht op John Battelle’s Searchblog: “In the coming months, Google will collaborate with Harvard’s libraries on a pilot project to digitize a substantial number of the 15 million volumes held in the University’s extensive library system. Google will provide online access to the full text of those works that are in the public domain. In related agreements, Google will launch similar projects with Oxford, Stanford, the University of Michigan, and the New York Public Library”.

Kijk, dat zijn echte aantallen…

Voor wie digitale edities wil maken, en niet alleen digitaliseren, wordt het leven niet gemakkelijker. Met de massale beschikbaarheid van elektronische tekst zullen we steeds duidelijker moeten beargumenteren dat een echte digitale editie meerwaarde heeft boven een elektronische copie.

Maar voor degenen onder ons die zich met historisch materiaal bezig houden is dit bericht natuurlijk ook een zegen.

Lees meer: persbericht van Harvard

Geplaatst in editie, weblog digital humanities

Comments are closed.