Het ISTI stelt beschikbaar de tentoonstellingscatalogus ‘Con Parola brieve e con figura – Libri antichi di imprese e emblemi’. Dubbel interessant: ten eerste vanwege de inhoud (het betreft de catalogus van een tentoonstelling van embleemboeken in de bibliotheek van de universiteit van Pisa) en ten tweede vanwege de software-omgeving.

De site is ontwikkeld onder gebruikmaking van het OpenDLib systeem voor digitale bibliotheken. OpenDLib is ontwikkeld aan het ISTI (Institute of Information Science and Technologies) in Pisa.

Dezelfde groep die gewerkt heeft aan OpenDLib is nu betrokken bij het Diligent project. Diligent is een project dat wordt gefinancierd door de Europese commissie. Er wordt gewerkt aan een fusie van digitale bibliotheek- en grid-technologie.

(De catalogus is natuurlijk ook op papier beschikbaar: ‘Con parola brieve e con figura’. Libri antichi di imprese e emblemi. Met een inleiding door Lina Bolzoni. Tentoonstellingscatalogus Biblioteca Universitaria di Pisa. Pisa 2004).

Geplaatst in diversen, weblog digital humanities

Comments are closed.