Ook bij het ING, de Rijmkroniek van Holland. De diplomatische transcripties met paleografisch commentaar behoren bij de papieren uitgave door J.W.J. Burgers, die op de site kan worden besteld.

De verschillende handschriften en drukken waarin fragmenten van deze tekst zijn overgeleverd zijn alle getranscribeerd. De transcriptie is gebeurd volgens de normen van het TEI. Bovendien zijn digitale afbeeldingen van alle pagina’s van de bronnen beschikbaar. Belangstellenden kunnen de TEI-bestanden voor nadere studie downloaden.

Alle bronnen worden kort beschreven. Vanuit de beschrijving zijn thumbnails toegankelijk van de betreffende bron. Tekst kan ook worden opgevraagd (op regelnummer) via de zoekpagina. Wanneer daarbij geen bron wordt opgegeven worden alle beschikbare bronnen naast elkaar getoond. In de editie kan vooruit en achteruit worden gebladerd, en is steeds de mogelijkheid beschikbaar om te springen naar een bepaald regelnummer.

Zoeken is verder mogelijk op woorden in de tekst, met wildcards en woordcombinaties. Bovendien reproduceert de site (aanklikbaar) de index van het bijbehorende boek.

Een nuttige en goed aangepakte digitale editie.

Geplaatst in editie, middeleeuwen, weblog digital humanities

Comments are closed.