Een lijst van zestiende-eeuwse Duitse drukken die op het WWW beschikbaar zijn. De lijst bevat in principe alleen ‘individuele’ werken, die dus niet zijn gedigitaliseerd als onderdeel van een veel groter digitaliseringsproject. Van die (37!) grotere projecten worden alleen de naam, het adres en soms een korte omschrijving gegeven.

Uit het oogpunt van onderhoudbaarheid van deze lijst is die keuze begrijpelijk. Maar als gebruiker word ik hier heel ongelukkig van. Want moet ik dan, als ik een boek zoek, al die 37 projecten langslopen? Als ik op de hoogte wil blijven van wat er op mijn terrein gedigitaliseerd wordt, moet ik dan bijvoorbeeld elk kwartaal al die catalogi gaan doorzoeken?

Bibliothecarissen! Is het niet de hoogste tijd voor een overkoepelend catalogussysteem voor alle serieuze op het Internet beschikbare digitale uitgaven? Eventueel om te beginnen alleen van projecten binnen de EU?

Geplaatst in diversen, weblog digital humanities

Comments are closed.