De afdeling Wetenschappelijke Bibliotheken van de NVB organiseert een themadag Digitalisering Collecties Wetenschappelijke Bibliotheken.

Uit de aankondiging: “Wordt informatie die niet digitaal is binnenkort nog wel gebruikt? Daar wordt wisselend over gedacht, maar het is wel een feit dat bibliotheken en andere informatie-instellingen zich bezig houden met deze vraag. Waarom digitaliseren en waarvoor of voor wie? De een wacht nog wat af, de ander zet grootschalige digitaliseringsactiviteiten op om hun informatie op Internet te krijgen.

Het programma Digitalisering Collecties Wetenschappelijke Bibliotheken richt zich op diverse aspecten van het digitaliseren: beleid, organisatie, selectie, toegankelijkheid en uiteraard de praktijk in bibliotheken. De focus ligt op het digitaliseren van tekst, maar ook andere materiaaltypen zullen aan de orde zullen komen”.

Sprekers zijn: Jos Taekema, Paul Doorenbosch, Peter Doorn, Hans Mulder, Astrid Verheusen, Eelco Ferwerda en Jaap Kloosterman.

Lees meer hier

Geplaatst in agenda, weblog digital humanities

Comments are closed.