Op de Cultuurwijzer wordt een aantal rijksmonumenten getoond, in werkelijk schitterende panorama-films. Met de muis kun je de afbeelding laten draaien, 360 graden rond, en ook nog eens omhoog en omlaag.

Getoonde monumenten zijn Fort Asperen, het Glaspaleis, Jachthuis Sint Hubertus, Kasteel Nederhemert, de Oude Rijkswerf Willemsoord, de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk in Breda en het Trippenhuis (van het Trippenhuis helaas geen panorama-afbeeldingen).

Op een vergelijkbare manier toont Arounder een aantal locaties in Milaan en andere Europese steden (Barcelona!). Kijk bijvoorbeeld eens rond in de Santa Maria delle Grazie in Milaan… Een aardig aspect van wat men daar heeft gedaan is dat in de film ‘links’ zijn opgenomen waarmee naar volgende afbeeldingen kan worden doorgeklikt. In het geval van deze film onder andere naar een weergave van Leonardo da Vinci’s Laatste Avondmaal met Zoomify, weer een wonder op zich.

Zo langzamerhand kun je, zonder je bureaustoel te verlaten, aardige reizen maken.

Geplaatst in beeldende kunsten, weblog digital humanities

Comments are closed.