Een originele, speelse, inzichtgevende en verrassende weergave van verschillende visualisatiemethoden, gebaseerd op het periodiek systeem der elementen. Met voorbeelden, in de vorm van pop-up’s, van meer dan honderd methoden.

Door middel van verschillende aspecten van de weergave wordt een aantal dimensies waarop visualisatiemethiden verschillen onderscheiden: terrein van toepassing (data, concepten, strategie, metafoor, …), visualisatie van proces vs. structuur, van detail vs. overzicht, en van divergentie vs. convergentie.

In een artikel leggen de auteurs, Ralph Lengler en Martin J. Eppler, uit hoe ze tot hun keuzes zijn gekomen. Het streven was om inzicht te bieden in de manieren waarop methoden verschillen en het makkelijk te maken een geschikte visualisatiemethode te kiezen. Ze hebben zich speciaal gericht op methoden die van belang zijn voor managers.

Geplaatst in annotation, visualisatie, weblog digital humanities

Comments are closed.