Amazon kent al heel lang het systeem van product reviews: klanten die commentaar geven op de boeken en andere artikelen. Maar het web staat niet stil, en een beetje website heeft tegenwoordig een tagging systeem en een online-community. En zo krijgt Amazon zijn ‘Amapedia‘ – een omgeving waar de reviewers een soort netwerk kunnen vormen, waar ze de artikelen van tags kunnen voorzien, en waar de tags, natuurlijk, in een tag cloud worden gevisualiseerd. Er wordt niet meer gesproken van ‘reviews’, maar van ‘articles’. De naam ‘Amapedia’ suggereert natuurlijk ook een wikipedia-achtige omgeving.

In de woorden van Amazon: “Amapedia is a community for sharing information about the products you like the most. Amapedia introduces a new way of organizing products we call “collaborative structured tagging”. In a nutshell, it makes it easy for you to tag products with what they are and with their most important facts, and for others to search, discover, filter, and compare products by those tags.”

Eerst gezien op de The Ten Thousand Year Blog.

Geplaatst in community created content, weblog digital humanities

Comments are closed.