Een omvangrijke en interessante editie van het werk van Kierkegaard. De huidige site presenteert een deel van het werk. Een aantal interessante aspecten: een volledige concordantie, een fraai personen– en plaatsenregister, een register van bijbelplaatsen. Een aantal kaarten en een kalender zijn beschikbaar, maar helaas niet gekoppeld aan de teksten.

Bij de teksten is annotatie en tekstkritisch commentaar beschikbaar. Van beide kan afzonderlijk worden aangegeven of het moet worden getoond. Er is geen facsimile van de pagina’s aanwezig. Kiergkegaard had een gotische en een latijnse schrijfhand: het verschil wordt aangegeven door een ander lettertype.

De tekst van Kierkegaards werk is in het Deens. Een aantal documenten (de handleiding, het voorwoord bij de elektronische uitgave) is ook beschikbaar in het Engels.

Men heeft voor de elektronische uitgave van Kiekegaard’s werk een eigen XML-coderingsformaat ontwikkeld. Het formaat wordt beschreven op de site.

Geplaatst in 19e eeuw, editie, weblog digital humanities

Comments are closed.