Etienne Posthumus, de programmeur die bij Mnemosyne werkt aan spectaculaire nieuwe interfaces voor de Mnemosyne Arkyves, is de trotse winnaar van de ‘Best International Hack’-prijs op de Hack Day London, georganiseerd door de BBC en Yahoo.

Wat Etienne gemaakt heeft is een manier om aan foto’s op Flickr tags te kunnen koppelen met Iconclass-coderingen. Van de kracht van tagging is Flickr, met zoveel andere web 2.0 sites, het levend bewijs; maar voor wetenschappelijke doeleinden is beschrijving van data met behulp van een uitgewerkte thesaurus als Iconclass toch onmisbaar. Eén van de sterke punten van Iconclass is het gebruik van numerieke codes met equivalenten in meerdere talen. In Etienne’s ‘hack’ kan de gebruiker kiezen welke taal hij wil zien.

Deze pagina legt uit hoe het werkt.

Geplaatst in beeldende kunsten, community created content, weblog digital humanities

Comments are closed.