Het Liberty Fund is een Amerikaanse stichting met een programma ‘intended to enrich understanding and appreciation of the complex nature of a society of free and responsible individuals and to contribute to its preservation’. Als onderdeel van de missie geeft het Liberty Fund boeken uit.

Daarnaast is er een omvangrijke digitale bibliotheek, met Engelse vertalingen van tal van klassieke vrijheidslievende auteurs (Spinoza, John Stuart Mill). Overigens ook vele klassieken die niet om hun vrijheidsliefde bekend staan (Augustinus, Marx). En vele mindere goden. Soms ook heel recente uitgaven, zoals een uitgave uit 2005 van Grotius’ The Rights of War and Peace.

De Nederlanders in de bibliotheek: Pieter de la Court, Erasmus, Grotius, Martine van Ittersum, Mandeville, Spinoza, Ernest van den Haag.

Verder: bibliografieën, biografieën, lezingen en interviews.

Geplaatst in digitale bibliotheek, weblog digital humanities

Comments are closed.