In het Journal of Electronic Publishing schrijft Remmel Nunn over ‘Crossroads’, een elektronische samenwerkingsomgeving gekoppeld aan een aantal collecties van (Amerikaanse) historische documenten. Crossroads is ontwikkeld door Readex, een leverancier van het ‘Archive of Americana’, bestaande uit collecties met vroege drukken, pamfletten, documenten van het congres, etc.

Mogelijkheden van Crossroads: annoteren, taggen, en bookmarken, en de resultaten groeperen in projecten. De projecten kunnen privé zijn, gedeeld met een beperkte groep anderen of openbaar. De functionaliteit zou kunnen worden gebruikt voor eigen onderzoek, voor gezamenlijke voorbereiding van een publicatie, voor een college, en misschien zelfs als vorm van publicatie. Hoewel het bezwaar dat e.e.a. alleen toegankelijk is voor degene die hiervoor betalen dan natuurlijk wel zwaar gaat wegen.

Readex heeft goed geluisterd naar de wensen van niet de minsten op dit terrein. Hier is een presentatie van Crossroads.

Geplaatst in annotation, community created content, weblog digital humanities

Comments are closed.