Hoe zal in de toekomst online humanities scholarship er uit zien? De Universiteit van Virginia hield afgelopen maart een conferentie over het thema Online Humanities Scholarship: The Shape of Things to Come, waarvan de proceedings nu, gedrukt en online, verschenen zijn. Verschillende projecten passeren de revue: oude bekenden zoals het Rosetti Archive, de digitale uitgaven van de Rotunda Press, maar ook het HyperCities platform. De centrale vragen zijn niet technisch, maar vooral economisch en organisatorisch: hoe kunnen we de levensvatbaarheid, de houdbaarheid en de toegankelijkheid van het wetenschappelijk werk garanderen.

Een belangrijke vraag die in dit kader aan de orde komt, bijvoorbeeld in de bijdragen van Gregory Crane en van Peter Robinson: wat is de toekomst van het wetenschappelijk editeren?

Geplaatst in infrastructuur, publicatie, weblog digital humanities

Comments are closed.