‘Arme Onno. Zweet, bloed en tranen zullen langs zijn rug lopen’ zei Wolkers in de NRC enkele maanden voor zijn dood, toen zijn biograaf Onno Blom de volledige toegang tot het persoonlijke archief van de schrijver kreeg. Vanaf 1 september werkt Blom bij het Huygens ING om de biografie van Wolkers te voltooien.

Jan Wolkers is één van de sleutelfiguren in de twintigste-eeuwse Nederlandstalige  literatuur. Een definitieve biografie van hem bestaat echter nog niet. Publicist Onno Blom (Trouw, De Bezige Bij) gaat bij het Huygens ING deze leemte vullen. Blom verwacht het werk in 2014 te voltooien en hoopt dan op de biografie te promoveren. Hij heeft gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw, als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en als adjunct-directeur van De Bezige Bij. Nu is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus.

Jan Wolkers

Comments are closed.