Zojuist verschenen: deel  9 van de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans, met gedichten die door recensenten ‘meer merkwaardig dan goed’ werden gevonden.

Deel 9 van de Volledige Werken bevat alle vier de bundels die Hermans tijdens zijn leven. Het is de eerste keer dat ze in één uitgave verschijnen. In 1944 verscheen in een kleine oplage in eigen beheer Kussen door een rag van woorden, in 1946 Horror Coeli en andere gedichten, in 1948 Hypnodrome. Gedichten en in 1968 Overgebleven gedichten. De bundels hebben voor een deel een onderlinge samenhang: Horror Coeli en andere gedichten bijvoorbeeld bevat een herziene versie van de meeste gedichten uit Kussen door een rag van woorden. Helemaal nieuw was de inhoud van Hypnodrome, maar Overgebleven gedichten is weer een keuze uit de drie verschenen bundels, aangevuld met niet eerder gepubliceerde teksten.

Op de website van het Huygens ING is een verslag van de presentatie van dit nieuwe deel te vinden.

Comments are closed.