Huygens-medewerker Jan Bloemendal en Frans-­Willem Korsten (Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit) redigeerden een bundel over Vondel, zijn tijd en zijn toneel.

Uit de aankondiging: “Het boek schetst Vondels leven en werk en bevat nieuwe interpretaties van Vondels toneelstukken, elk volgens een specifieke benadering. Het werpt daarnaast een nieuw licht op Vondels bekering tot het katholicisme, bespreekt de muziek bij zijn toneelstukken, en behandelt de traditie van de studie naar en de opvoering van deze stukken. Het is zowel handboek voor Vondelstudies als een Fundgrube voor nieuw nationaal en internationaal onderzoek. Vondel krijgt een nieuwe betekenis voor de huidige tijd.”

De eerste exemplaren van het boek zullen worden aangeboden aan Carolien Gehrels, wethouder Cultuur van de gemeente Amsterdam, Hans Croiset, theatermaker, en prof. Lia van Gemert, directeur van het Centrum voor de Studie van de Gouden Eeuw van de Universiteit van Amsterdam.

De presentatie heeft plaats op  16 december 2011, 14.00 – 17.00.
Locatie:  Waalse kerk, Walenpleintje 159, Amsterdam.

Hier is meer informatie en hier is het programma.

Comments are closed.