Wat gebeurde er toen tekst hypertekst werd, toen we inhoud leerden scheiden van opmaak, toen iedereen ging publiceren, toen we aan tekst geluid en beeld en video toevoegden, toen online communities ontstonden … ‘Web 2.0 in just under 5 minutes.’

Een prachtig filpmje op YouTube van Michael Wesch, docent culturele antropologie in Kansas. Voor iedereen die denkt dat er weinig nieuws onder de zon is.

Geplaatst in community created content, weblog digital humanities

Een reactie op “Web 2.0 bij YouTube”

  1. Joris van Zundert says:

    Mooi uitgevoerde aanstekelijke video, alhoewel ik me afvraag of de denk- en montagelijn niet te snel is voor een aantal van de mensen uit onze achterban. Wat mij trof is dat ergens op het eind gesteld wordt: ‘The machine is us…’. (Daar had m.i. moeten staan ‘The web is us’, maar dat is muggenzifterij.) De uitspraak deed mijn gedachte nogmaals gaan naar de werktitel ‘Editiemachine’. Misschien is dat ‘achteraf’ gezien toch nog niet zo’n gekke benaming? šŸ™‚