Niet eerder tegengekomen: sermones.net, een digitale editie van Middeleeuwse preken, om te beginnen een serie preken van Jacobus de Voragine. De teksten zijn in het Latijn; van een paar preken is, als voorbeeld, een vertaling opgenomen. De editie zelf is in het Frans.

Bij de preken wordt een analyse gegeven van de gemaakte distincties, gebruikte exempla, de bronnen, persoonsnamen, plaatsnamen, en de bijbelse materie die aan de orde komt. Met een woordindex, en een uitgebreide zoekfunctie. De editie is gebaseerd op een eerdere papieren editie. Onder het oppervlak is de editie gebaseerd op XML. Er is een toelichting beschikbaar op de editie en het proces waarin deze tot stand kwam.

Geplaatst in editie, middeleeuwen, weblog digital humanities

Een reactie op “Sermones.net: Middeleeuwse preken”

  1. […] tijd geleden wees ik op de site Sermones.net, een collectie van middeleeuwse preken. Op de TEI mailing lijst kwam het […]