U kunt zich vanaf nu aanmelden voor het Vlaams-Nederlands Symposium Teksteditie, dat wordt gehouden op 27 oktober 2011 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Het symposium staat dit jaar in het teken van de verbeelding van het verleden. Historicus of letterkundige, onderzoeker, editeur, journalist of auteur: allemaal hebben ze, elk vanuit hun eigen vak, te maken met de overdracht van historische feiten in woord en beeld. Wat kunnen we vanuit die verschillende disciplines doen om het verre of nabije verleden een stem en een gezicht te geven?

De bekroonde auteurs Annejet van der Zijl en Stefan Brijs verkennen aan de hand van hun eigen ervaringen de grenzen tussen ‘documentair’ en ‘creatief’, Kris Humbeeck en Britt Kennis gaan in op de historische romans van Louis Paul Boon, Trudie Favié spreekt over het literaire en beeldende werk van Armando, Jan Bloemendal en Ruud Ryckaert laten aan de hand van hun edities van De IJstroom respectievelijk Spelen van sinne zien hoe we de verbeelding van toen kunnen laten ‘spreken’ voor lezers van nu. Mieke Lelyveld brengt fragmenten uit De IJstroom ten gehore.

Dagvoorzitter Jos Biemans geeft een inleiding op de tentoonstelling ‘Machtige & Mooie Middeleeuwen’, die gratis te bezoeken is. Tijdens het symposium zal ook de Vlaams-Nederlandse Prijs voor Teksteditie worden uitgereikt.

Toegang tot het symposium is gratis (inclusief lunch en borrel na afloop), maar aanmelding is verplicht.  Aanmelden kan tot uiterlijk 24 oktober via info@teksteditie.org. Zie voor meer informatie www.teksteditie.org/verbeelding

Comments are closed.